5 manieren om jouw bedrijf te laten groeien met video

Geschreven door: Eduard Goedhart

“Het gebruik van video content is nog steeds aan het stijgen en groeit razendsnel.”

Zoals jij waarschijnlijk weet is video op dit moment een belangrijk onderdeel van jouw marketing strategie. Het gebruik van video content is nog steeds aan het stijgen en groeit razendsnel. De nieuwe ideeën, trends en methodes zijn haast niet bij te houden. Volgens verschillende trendsetters op het gebied van video en marketing, zijn er een aantal trends die in 2019 zeker onmisbaar zullen zijn. Ik deel dan ook graag 6 manieren die jij zeker in jouw strategie moet meenemen.

Social Media Video

Social Media kanalen zoals Facebook, Instagram, maar zeker ook LinkedIn, zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. De social media kanalen willen de televisie kanalen overtreffen en hun kijkers meer en meer naar zich toe trekken. Videoplatformen zoals Youtube en Netflix hebben op dit moment tijdens de “prime time” al meer kijkers dan de gemiddelde televisie zender. Het gebruik van video geeft op social media dan ook een hogere conversie dan tekst of gebruik van een foto. Daarnaast is het delen van een video ook makkelijker en zorgt voor meer views.

Een social media video is vaak een korte video, een zogenaamde video snack. Een social media campagne is voor bedrijven effectief omdat de kosten vele malen lager liggen dan bij een televisie campagne. Omdat de video’s “snackable” zijn, kan jij meerdere korte video’s maken tijdens 1 filmdag. Daarnaast zorgt social media voor een nauw contact met jouw volgers.

Recruitment Video

De juiste werknemers zijn steeds moeilijker te vinden. Hoe bereik jij dan de juiste kandidaat voor jouw vacature? Met een Recruitment Video onderscheid jij je tegenover de concurrentie, zeker als deze gebruik maakt van tekstuele vacatures.

Een Recruitment Video is tegelijkertijd goede reclame voor jouw bedrijf. De video laat de werksfeer en toekomstige collega’s zien. In een korte tijd krijgt de potentiële werknemer een indruk van het bedrijf en de werkzaamheden. Het kijkje achter de schermen zegt veel meer dan de cliché zinnen in een vacaturetekst. De kandidaat kan op die manier alvast de sfeer beleven waar hij of zij eventueel komt te werken.

Brand Awareness

Een marketing strategie draait steeds meer om emotie en minder om de keiharde verkoop. Video is een van de weinige middelen die een emotie los kan maken. Met een goed concept en hoogwaardige video kwaliteit, kan een video jouw organisatie, product of dienst, zichtbaar maken. Als de video deel uit maakt van een goed uitgedachte marketing strategie, kan video zorgen voor een hoge conversie.

Animatie Video

Een animatie video of een zogenaamde “explainer video”, heeft verschillende doelen. Naast het verschaffen van heldere informatie, kan de animatie jouw product, dienst of een proces van jouw organisatie op een duidelijke manier weergeven. Een animatie video kan makkelijk via verschillende kanalen gedeeld worden en kan ook deel uit maken van een marketing strategie.

Videomarketing

Naast het gebruik van een videostrategie, is videomarketing een belangrijke factor. Met Videomarketing wordt vaak gerefereerd naar betaalde advertenties op social media kanalen zoals: Facebook, Instagram en LinkedIn. Het voordeel van videomarketing is dat jouw video de juiste doelgroep bereikt doormiddel van “targeting”. Mits de video content op een juiste manier wordt ingezet, kan videomarketing zeer effectief werken. Daarnaast zijn de kosten over het algemeen lager dan de gebruikelijke advertentie mogelijkheden.

Blijf op de hoogte van tips, tricks & trends.

Get in touch

Follow Us

Translate »