Effectieve video voor bedrijven

Video content voor de groei van een bedrijf

Geschreven door: Eduard Goedhart

Als eigenaar van een video productie bedrijf, moet ik zorgen dat mijn bedrijf zich onderscheid van de vele anderen. Het onderscheiden is een belangrijk gegeven voor elke ondernemer. Een video moet kwalitatief op een hoog niveau zijn, maar daarmee onderscheid ik mij niet. Een belangrijke factor in mijn sector is het op de hoogte blijven van de nieuwste trends op het gebied van video content, waar moet een video aan voldoen en hoe zet je dat in.

Een video op Youtube plaatsen levert weinig tot geen views op. Daarom is het belangrijk om een video strategie te bedenken. Dat video de toekomst is hoef ik jou waarschijnlijk niet meer te vertellen. In de komende jaren zal meer dan 80% van het internet verkeer bestaan uit video. Het algoritme van Google en social media platformen zorgen ervoor dat een video sneller zichtbaar is dan tekst of zelfs een foto. Veel bedrijven gebruiken video content en begrijpen heel goed hoe ze dit in moeten zetten. Maar hoe zorg jij er nu voor dat jouw video gezien wordt tussen al die anderen?

De consument wil vaak een beleving, men wil het voelen. Sterker nog, 85% van de consumenten geven aan dat zij sneller overgaan tot aankoop na het zien van een video.

Als jij op dit moment nog geen video content inzet voor jouw bedrijf, dan is nu het juiste moment om daarmee te beginnen. Pas jij video al wel toe binnen jouw bedrijf, maar zie jij nog niet voldoende resultaat? Dan is het belangrijk om goed te kijken naar jouw video strategie en zeker ook het video marketingplan. 

Een online commercial, promotie video, video advertentie, of hoe jij het ook wil noemen, is een video waarmee jij een product of dienst onder de aandacht brengt. De consument wil vaak een beleving, men wil het voelen. Sterker nog, 85% van de consumenten geven aan dat zij sneller overgaan tot aankoop na het zien van een video. Met een goed concept kan jij jouw verhaal vertellen over het product, de dienst, maar ook het over bedrijf. Een video produceren is maatwerk, maar de basis is voor elke video hetzelfde. 


Wil jij meer lezen over de basis stappen voor elke video? Klik op de button voor de guide

Commercial Casus

In april 2018 werd ik benaderd door Portex Verpakkingen. Een bedrijf die heeft gespecialiseerd in glasheldere verpakkingen en krimp sleeves. Zij wilden graag een video, maar wisten niet goed hoe zij de glasheldere verpakkingen in beeld moesten brengen. Wat zij wel wisten is dat de video een moderne uitstraling moest hebben. Omdat zij wereldwijd verpakkingen leveren wilden ze graag een Engelstalige voice-over die deed denken aan de Amerikaanse Bioscoop trailers.

Na de brainstorm sessie met Portex Verpakkingen, zijn wij bij Eyelike Media begonnen met het schrijven van een concept, script en storyboard. Wij hebben 3 verpakkingen gekozen met verschillende toepassingen: Een glasheldere Hallmark verpakking, een blokzak voor bonbons en een sierraad verpakking. Om herkenbaarheid en een gevoel te creëren bij de consument, bedachten wij het volgende concept:

meer weten over promotie video?

Klik hier om meer te lezen over de mogelijkheden van promotie video’s

Get in touch

Stay up to date

Follow Us

Translate »