Mobile Jib Crane

De custom made Mobile Jib Crane

Mobile Jib Crane + Operator inhuren?

De mobile jib crane is een custom made setup, bestaande uit een 3-axis gimbal, een crane, steadicam vest + arm, remote control en een afkijk monitor. De setup kan een hoogte van ongeveer 3 meter halen, hierdoor zijn hoogte shots mogelijk, juist op plekken waar een drone niet mag vliegen. Ook zijn de zogenaamde “ground to ceiling” shots met deze setup zeker mogelijk. Met de mobile jib crane is het mogelijk om op plaatsen te filmen waar andere camera set-ups niet bij kunnen. Hierbij kan je denken aan bijvoorbeeld shots over het publiek bij een evenement.

Door het gebruik van de Mobile Jib Crane kan de operator voor, boven, onder en om obstakels heen filmen doordat de operator zelf de camera in positie kan brengen doormiddel van een remote control.

De Mobile Jib Crane is een zogenaamde single operator setup, maar is ook in te zetten als dual operator setup. De setup kan uitgebreid worden met een video transmitter, waardoor een regisseur en/of focus puller op aftand mee kan kijken wat de operator filmt. Daarnaast kan de Mobile Jib gebruikt worden in een multicam en/of livestream omgeving.

De Mobile Jib Crane kan binnen enkele seconden omgebouwd worden tot een statische Jib Crane. In deze setup kan de setup nog steeds draadloos bediend worden met behoud van de voordelen van een 3-axis gimbal.

De 3-axis gimbal op de mobile jib crane kan 1800 tot 2000 gram dragen. Hierdoor is de setup geschikt voor DSLR camera’s zoals: Blackmagic Micro 4K camera, Panasonic GH5, Sony A7Sii etc.

De Mobile Jib Crane heeft meegewerkt aan bedrijfsfilms, commercials en aftermovies voor o.a.: Defqon1, Pandemonium, Latin Village en vele anderen.

Mobile Jib Crane 2.0

In 2016 hebben wij de originele Mobile Jib Crane ontwikkeld en deze kunnen inzetten voor music video’s, multicam producties en aftermovies. In Amerika wordt, sinds 2019 een soortgelijk systeem gebruikt voor sport evenementen, live streams en andere broadcast doeleinden. Grote Amerikaanse TV stations, zoals ABC en NBC, zien de meerwaarde van deze oplossing en gebruiken het als extra creatieve dimensie, naast hun broadcast camera’s.

Onze Mobile Jib Crane 2.0 bestaat uit een upgrade van onder andere:

  • DJI Ronin S
  • DJI Tethered control handle
  • Tilta Nucleus Nano
  • Z Cam E2 4K MFT
  • Portkeys BM5ii monitor
  • FXlion V-mount Accu
  • Hollyland wireless transmitter

Let's get in touch

Email Adres

info@eyelikemedia.nl

Bel ons

+316 53663089

Translate »