video trends voor 2019

Geschreven door: Eduard Goedhart

Voor bedrijven die video gebruiken als marketing tool is het lastig om up to date te blijven op het gebied van video trends.

Het gebruik van video is populairder dan ooit tevoren. Daarom zijn de ontwikkelingen ook steeds sneller zichtbaar. Zelfs zo snel dat wij het soms moeilijk bij kunnen houden. Voor bedrijven die video gebruiken als marketing tool is het lastig om up to date te blijven op het gebied van video trends. Grotere bedrijven hebben vaak een marketing of sales afdeling in huis, die zich daarop richten. Maar voor het midden- en kleinbedrijf is het belangrijk om de juiste partner daarin te vinden. Het zelf doen is natuurlijk een optie, maar zorg ervoor dat jouw “core” business mag daar niet onder lijden. Aan de andere kant denken veel MKB ondernemers dat het gebruik van video veel te duur is voor hen. Daarom bespreek ik in deze blog een aantal trends die resultaat boeken.

Mobiele Video

Tegenwoordig kunnen wij niet meer zonder de smartphone. Het kijken van online video op de telefoon blijft dan ook stijgen. In 2018 keek 59% van de smartphone gebruikers online tv, video’s en films. Daarom blijft het gebruik van het mobiele video formaat stijgen. De mobiele video heeft het vierkante of verticale formaat. Dit formaat is optimaal voor het kijken van video op een smartphone.Een mobiele video moet “snackable” zijn ze worden daarom ook video snack genoemd. De smartphone gebruiker swiped of scrolled tijdens rustmomenten op social media platformen, zoals Facebook of Instagram. Het is daarom van belang dat de boodschap duidelijk is en gelijk de aandacht trekt, zodat de mobiele kijker de video bekijkt in plaats van door scrolled. De video moet daarom kort en krachtig zijn en de boodschap moet duidelijk zijn zonder geluid. Mobiele kijkers bekijken video’s vaak zonder audio. Op platformen als Facebook en Instagram worden de video’s automatisch afgespeeld zonder geluid.

Social Media Video

Social Media platformen zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. In Nederland zijn zo’n 11 miljoen actieve gebruikers van Facebook en blijft Instagram alleen maar stijgen met ruim 4 miljoen actieve gebruikers. Een social media video wordt vaak gebruikt om naamsbekendheid op te bouwen voor een merk of juist een product of dienst onder de aandacht te brengen. Het is een korte video van 20 tot maximaal 60 seconden. De tijdsduur is afhankelijk van waar je het gaat posten. In tegenstelling tot Facebook, kan je op Instagram een video posten van maximaal 60 seconden. Wil jij een video ook plaatsen in Facebook en Instagram stories, dan is 15 seconden de max. Het formaat verschilt ook. Als jij de video post op de tijdlijn of in een advertentie, dan voldoet een vierkant formaat. Voor een video in stories wordt vaak gebruik gemaakt van het verticale formaat. Meestal maakt een social media video deel uit van een campagne. Een langere video waarin de boodschap duidelijk wordt en korte video’s die gebruikt worden als teaser.

Hieronder kan je een video bekijken waarin wij mogelijkheden laten zien van Social Media Video. Voor Vianello Aperitivo maakten wij een korte video om hun alcoholvrije aperitief drankje onder de aandacht te brengen.

Wil jij meer weten over social media video’s?

Recruitment Video

Het vinden van de juiste werknemer kan soms lastig zijn. Hoe overtuig jij potentiële werknemers dat ze bij jouw bedrijf moeten komen werken in plaats van bij de concurrentie?

Met een vacature, in tekstueel formaat, kan het zijn dat jij de kandidaat werknemer de verkeerde indruk krijgt. Een betere manier is het gebruik van een recruitment video of zelfs een recruitment campagne. Hierdoor zijn recruiters, vacaturebanken en uitzendbureaus vaak overbodig. Met een Recruitment Video onderscheid jij je tegenover de concurrentie, zeker als deze gebruik maakt van tekstuele vacatures. Met een Recruitment Video onderscheid jij je tegenover de concurrentie, zeker als deze gebruik maakt van tekstuele vacatures. Een Recruitment Video is tegelijkertijd goede reclame voor jouw bedrijf. De video laat de werksfeer en toekomstige collega’s zien. In een korte tijd krijgt de potentiële werknemer een indruk van het bedrijf en de werkzaamheden. Het kijkje achter de schermen zegt veel meer dan de cliché zinnen in een vacaturetekst. De kandidaat kan op die manier alvast de sfeer beleven waar hij of zij eventueel komt te werken.

De recruitment video kan jij plaatsen op Indeed, LinkedIn, Facebook en Instagram. Het voordeel hiervan is dat mensen die de video op deze platformen ziet het gemakkelijk kan delen met anderen uit hun netwerk.

Voor Profi-Sec Events, een van de grootste beveiligingsbedrijven van Nederland op het gebied van evenementen, maakten wij een recruitment campagne van maar liefst 6 verschillende video’s.

Wil jij meer weten over recruitment video’s?

Get in touch

Stay up to date

Follow Us

Translate »