Waarom is video strategie belangrijk?

Tips over het toepassen van video strategie

Geschreven door: Eduard Goedhart

Het gebruik van video blijft alleen maar stijgen. Waarom zou jij video moeten gebruiken in jouw marketingstrategie? Video converteert meer klanten. Wij zien nog steeds dat er anno 2019, “zomaar” een video gemaakt wordt. Waarschijnlijk omdat jij overal leest dat gebruik van video de toekomst is en dat het meer leads zal opleveren. Maar een video maken omdat het kan of omdat jij vindt dat het moet is weggooide tijd en op den duur ook geld. Neem de tijd en bedenk een goede strategie. Wat past bij jouw merk of bedrijf? Wat moet het opleveren? Jouw strategie zal niet direct goud opleveren, puzzelen, huiswerk doen en regelmatig bijschaven hoort daar nou eenmaal bij.

Platform

Bedenk eerst welke platformen jij gaat gebruiken voor jouw video content. Het is beter om een video concept te bedenken om deze platformen, dan andersom. Facebook, Instagram en Youtube, zijn de meest voor de hand liggende platformen. Wat je vaak ziet is dat 1 video op al deze platformen wordt geplaatst zonder er verder over na te denken. Hierbij mis jij een aantal kansen. Naast de verschillende video formaten en de tijdsduur, heb jij ook te maken met de stijl van de video. Is het nodig om een voice-over te gebruiken om jouw boodschap helder over te brengen? Of moet jij juist gebruik maken van teksten om de kijker te navigeren? Als jij dit van tevoren bedenkt, dan kan jij daar tijdens het filmen en de montage rekening mee houden.

Customer Journey

De interactie tussen jouw ideale consument en jouw organisatie, speelt een belangrijke rol in jouw video strategie. In deze fase van de strategie moet jij bedenken welke soort video’s jij hierbij toepast. Een customer journey bestaat uit de volgende fases:

  1. Awareness
  2. Consideration
  3. Decision
  4. Retention
Hoe jij video content kan gebruiken in een customer journey beschrijf ik uitgebreid in een andere blog.

Data Analyse

Voor elk product of dienst wordt een analyse gemaakt van het koopgedrag van klanten. Omdat tegenwoordig veel aankopen online worden gedaan is de data analyse een beetje veranderd. Vandaag de dag bekijken wij informatie over het online zoekgedrag, welke zoektermen gebruikt men en welke kanalen worden en hoe men die gebruikt. Deze informatie wordt zowel toegepast op bestaande als potentiële klanten. Deze informatie kan jij juist gebruiken bij het produceren van video content. Hierdoor kan jij zorgen dat jouw video content relevant is.

Salesfunnel

Om video content te gebruiken binnen jouw salesfunnel, moet je eerst zorgen dat jouw funnel goed in kaart is gebracht. Het is belangrijk dat jouw potentiële koper goed genavigeerd wordt. Het plaatsen van video’s op de juiste punten zorgt voor een versnelling van de conversie route. Bedenk daarom relevante video content, die antwoord geeft op de vraag van de potentiële koper.

Conclusie

Een video strategie is als het ware een marketing campagne. Het is daarom goed om van te voren een strategie te bedenken, zodat de productie van deze video’s soepel verloopt. Als jij een video campagne wil opzetten zonder een goed uitgedachte strategie, dan zal dit op den duur meer geld kosten en zal de weg naar conversie langer duren. Natuurlijk kost het puzzelen en bijschaven tijd en energie, maar het zal jou op kortere termijn resultaat opleveren.

Vraag vrijblijvend informatie aan of maak direct een afspraak voor een gratis adviesgesprek

Get in touch

Follow Us

Translate »